Maalox
Lai ar uzturu uzņemtā pārtika tiktu pareizi sagremota, būtiska loma ir kuņģim. Kuņģa sulā esošais enzīms pepsīns uzsāk olbaltumvielu šķelšanu, taču pepsīnam ir viens niķis – tas darbojas tikai tad, ja kuņģa vides pH ir robežās 1-2. Tādēļ kuņģī atrodas šūnas, kuras izdala sālsskābi, kas nodrošina optimālu pH vērtību. Diemžēl daudziem cilvēkiem kuņģis nespēj pareizi novērtēt nepieciešamo sālsskābes daudzumu, un tā tiek izdalīta krietni par daudz. Zemais pH tukšā dūšā kuņģī var radīt dedzinošu vai nelabuma sajūtu, retos gadījumos izraisīt arī vemšanu. Lai izvairītos no simptomiem, ir laikus jāzina, kā rīkoties.
Atrasti 2 no 2 produktiem
Atrasti 2 no 2 produktiem